pühapäev, 5. august 2012

Tubadest ka.

Teie kodu peaks olema lihtne leida, siis leiab seda ka energia lihtsalt.
Maja juurde viiv tee peaks olema kaarjas ja läheduses ei tohiks olla raagus puud, et vältida sha qi´d ehk hävitavat energiat, mida tekitavad teravad nurgad ja nooled. Ukse kohale võiks riputada ba-gua peegli, siis põrkab halb energia ukselt tagasi. Aiavärav võik olla ülevalt kaarjas nagu vikerkaar. Kohe värava juurde tuleks rajada lillepeenar.

EESUKS
Põhiliselt tuleb energia just eesuksest sisse.Parim oleks kui uks oleks fasaadi vasakul küljel (seest poolt vaadates), kuna siis kaitseb seda üks neljast feng shui loomast- roheline draakon.

Eesuks peaks avanema sissepoole ja väga kergelt, siis saab ka energia kergemalt sisse tulla. Korteriuksele pange kindlasti number ja uksekell või koputi. Ukse ümbrus võiks olla silmatorkav- tuulekellad, nägusad uksematid (poolring- päevalille või päikse pildiga), ripptaimed, loomakujud. See kõik kutsub energiat ja külalisi.

Mul oli raske otsustada, kas eesuks on terve maja esimene uks või meie korteri uks. Igatahes bagua plaani panin korteri uksega arvestades. Mõlemad uksed on igavad ja lisaks potsatavad meie postkasti tihti paralleel tänava sama korteri kirjad (tänava nimi on meil erinev...maja ja korter sama). Püüan ühistu esimehega rääkida, et äkki saame majale numbri juurde ka tänava nime sildi. Välisust on väga kehv lukku keerata- äkki minu mees saab seda parandada. Ja sinna oleks küll ühte tuulekella tarvis (huvitav, mis naabrid sellest arvavad). Uksematt läheb ka vahetusse. Korteriuks on metallist turvauks, aga värv on siit-sealt ära kulunud. Vaatan, äkki saan sinna mingi ilusa sobiva uksekleepsu paigaldada või üle värvida. Ja numbrit pole meie uksel ka ning uksekell puudub samuti. Tundub, et meie kodu, energia küll eriti hästi ülesse ei leia.

ESIK
Hele, hästi valgustatud ruum, kus avaneb osaline vaade siseruumidele. Peaks jätma avara mulje. Tagauks ei tohiks eesuksest paista, sest muidu jookseb energia lihtsalt ühest uksest sisse ja teisest välja. Tagaust on küll vaja (kui ei ole asenda peegliga), et energia liiguks, aga see peaks olema eesuksest võimalikult kaugel. Halvasti on ka kui eesuks avaneb otse trepile (ükskõik kas ülesse või alla).
Parim kui vaade avaneb elutoale, kuid uks ei tohiks viia otse elutuppa. Eesuks ei tohiks olla köögi, tualeti ega magamistoa ukse vastas. Võiks olla näiteks kabineti ukse vastas.

Meil on esik pisike, piklik ja kitsas ning sünge paik, kuigi seinad on hele-hele rohelised. Bagua kaarti järgi on mul seal karjääri ja abistajate ala- karjääri alas ei tohiks üldse rohelist olla, aga meil terve esik roheline. Püüan sinna tuua vee värve vaibaga.
Meil on seal riiete hoidmiseks stange. Väga ebamugav mööbliese....riided käivad sinna peale riidepuuga ja nii on nad risti, ehk võtavad väga palju koridori ruumi ära ja meie stangel puudub ka mütside ja rätikute hoidmiseks koht. Jalanõusid mahub vaid 6-8 paari- lastega!!...ilmvõimatu, et kõik ära mahuvad ja nii on need mööda koridori laiali =( Õnneks sain mehe nõusse, et sinna esimesel võimalusel kapp osta, millel oleks riiulike, kuhu peale saaksin purskkaevu panna.
Lisaks on 90kraadise nurga all eesuksest vannitoa uks (nii ei ole feng shui kohapealt hea). Panen sinna täispika peegli, nii saan äkki esiku avaramaks ja energia voolu vannitoast eemale juhtida. Pealegi on mul otse koridorist ilma ukseta köök (soodustab näksimist), aga ust ei ole võimalik sinna ilma suurema ümberehituseta panna ja kardinakesed ei sobi meie euro-remondiga. Pealegi..teeks see kõik esiku veel süngemaks ja pimedamaks urkaks.


KÖÖK
Hele ja õhurikas ja kasutada võimalikult palju naturaalseid materjale. Pliit on kõige tähtsam ja see peaks seisma "näoga" maja keskpunkti poole. Inimene, kes teeb süüa, peaks kergelt sisenejaid nägema....kui muidu ei näe, siis kasutage peegleid, et paremini näha.
Pliit ei tohiks olla eesukse, tualeti, magamistoa ukse, trepi ega voodi poole. Ja nagu sellest kõik veel vähe oleks...ei tohi olla pliit külmiku ja kraanikausi kõrval =) Nende vahel võiks asetseda puust laud.
Köök ei tohi asetseda tualeti lähedal ega selle all.

Noo jah...mul on köök just nimelt tualeti seina vastas. Mõlemad pliidid on küll kenasti selles asendis, et näen uksest sisenejaid, aga üks neist on kraanikausi kõrval ja teine on eesukse vastas ja voodi poole =( Köök on väike nagu korterides ikka ja nii ei anna neid ümber tõsta. Eriti keeruline on puupliidiga. Kraanikausi juurde panin lille, aga nüüd taipasin, et see ei ole sinna sobiv (ta ripub, aga äravoolu juures peaks olema taim, mis on püsti).
Lisaks sellele on mul seal suhte ja maine ala (mõlemad eelsitavad punast ja roosat), aga mul köök täiesti punase vaene. Panin sinna siis nüüd paar punast linikut ja punase raami see foto endast koos abikaasaga. Punased tassid rippusid juba varemalt seal nagis. Kuna köök on roheline, siis on see ju PUU värv ja PUU toidab TULD. Peaks köögikardinad roosad või punase-valgega ostma =)


VANNITUBA
Vannituba ja wc on kõige suuremad energia ära voolu kohad. Nii ei tohikski see ruum asuda kodu keskuses, suhete, rikkuse, kuulsuse ja karjääri piirkonnas, eesukse kõrval või vastas ning pika koridori otsas. wc ja vannituba võiksid olla eraldi. Seda saab vähendada kui hoida vannitoa uks koguaeg kinni, wcpotil kaan peal, äravoolutorudel punnid ees (või asetate lihtsalt sinna peale midagi), panna uksele täispikk peegel (mitte tükkidest kokku pandud), lisada PUU energiat.
Puu energiat saab näiteks potililledest (eriti head on need, mis kasvavad ülesse poole, mitte ei ripu), puude fotod või pildid, rohelised rätikud, roheline vaibake (matt). Lisaks lisage paar punast aktsenti, et luua loov tsükkel VESI-PUU-TULI. N: punaste õitega taiemed, punane raam puu pildi ümber, vannikardin- mille mustriks roheline ja punane.
Vannituppa sobib vee elemendi sinine värv. Võiks olla aken, kuid mitte palju nipsasju.

Meil on vannituba ja wc koos ning see ruum asetseb eesukse kõrval :( Aga meil on seal korralik aken, nii et saan seal vabalt potilille kasvatada :) Meil on seal abistajate ja loovuse ala. On selge, et ma ei lähe sinna sokke kuduma nagu oli soovitatud bagua plaani loovuse ala tegevuseka ja samuti ei saa ma seal harrastusega seotud asju hoida ja teleka vaatamine ei tule ka seal kõne alla ju. Aga metall esemeid on küll lihtne sinna sobitada, sest kraanikauss, pesumasin, dušiotsik on ju kerge panna metallist või metalli värvi. Samuti sobivad minu arust vannituppa hästi valged ja metalsed toonid. Praegu on mul seal ülekaalus valge ja sinine, aga kuna meil on tarvis seal ära vahetad wcpott ja kraanikausikapp, siis püüan tuua ka metalset tooni sisse. Lihtne on panna sobivat tooni põrandamatt ja dušikardin =)

SÖÖGITUBA
Peaks asetsema köögi kuid mitte eesukse lähedal ning peaks olema avar ja mugav. Tähtsaim ese on söögilaud ja see peaks asetsema toa keskel. Ümara või ovaalse kujuga ja paaris arv mugavaid seljatoega toole. Söögituppa tuleks riputada peegleid, mis kahekordistaksid toitu ja külalisi.
Head teevad söögi-ja maastikupildid. Nähtaval ei tohiks olla kellasid.

Meil ei ole eraldi söögituba vaid kõik toimub köögis. Meil on selline laud, mis on seina äärest sirge, aga toa poolt kumer. Laua ümber on tavaliselt 2 tooli+ lastesöögitool, aga nurgas seisab veel üks tool, mis vajadusel laua äärde pannakse. Korterite köögid on lihtsalt liiga tillukesed, et ruumi tühjale toolile kulutada. Peegel on meil küll ja see duubeldab päris hästi laual olevat toitu ja ka külalisi. Seinakellast ei ole ma ka veel valmis loobuma.


MAGAMISTUBA
Võimalikult mugav ja rahulik paik. Peaks olema ruudu või ristküliku kujuline ja ainult ühe uksega. Sobivateks värvideks on roosa, purpurpunane, kollane, oranž, lavendel, virsikukarva või kreemikas. Vältida triipe ja tugevaid värvide kontraste. Lagi seintest heledam. Sobib mõni suur taim, sest suurtel taimedel on chi energia- nad ei mõju segadust tekitavalt.
Ideaalne koht voodile on diagonaalselt ukse vastas, päitsiga vastu seina. Teie jalad ei tohi olla magades ukse poole (nagu kirstus).Voodi ei tohiks olla aknale või uksele liiga lähedal. Madrats peaks olema ühestükis. Voodisse peab pääsema mõlemalt poolt, et partnerid tunneksid ennast võrdselt. Voodi kate ei tohiks olla vastu maad, sest siis ei saa energia voodi alla liikuda. Voodialune peab olema tühi...äärmisel juhul võib seal hoida puhast voodipesu, aga mitte mingil juhul ärge hoitke jalanõusid, sest siis on ööd väsitavad (nagu oleks tantsimas käinud).
Saajasid tundeid ja kirge aitab partnerite vahel hoida tahuline kristallkuul akna ees.
Magamistoast peaks eemal hoidma laste pildid ja mänguasjad, televiisorid ja muu elektroonika. Nurkasid peaks pehmendama kanga, lillede vm. asjadega. Liiga palju vee elemente mõjub psüühikale kehvasti. Magamistuppa sobib "armualtar"- uksest paremale taha nurka. Sinna võib panna 2 punast küünalt valgetes küünlajalgades, mis on omavahel seotud roosa lindiga, suur mäekristalli tükk, pisiskulptuur-ikka kahe kaupa, seksuaalse tähendusega sümbol. Kui kaheinimesevoodi üks külg on vastu seina, siis soodustab see paljulapselise perekonna teket =)

Meil on tuba nii väike, et voodit ei õnnestu kuidagi aknast ja uksest eemale viia, samuti ei saa sinna mõlemalt poolt ligi. Voodi all päris jalanõusid ei hoia, aga hoiame seal ühte lisa madratsit ja elutoa lauda, mille paneme ülesse kui on rohkem rahvast ja istume köögi asemel elutoas. Ja tolmuimeja on ka seal =(
Seinavärv on beež, lagi valge ja punased kardinad =) MAA energiast on meil seal üks savist lillepott keskmise suuruse lillega. Tuleks veel kristall akna ette riputada, siis oleks päris ok.



EDU TUBADE SÄTTIMISEL =)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar