laupäev, 4. august 2012

Bagua energiakaart

Nagu ma juba eelnevalt rääkisin, mõõtsime kõik toad ära ja siis mõõtsin bagua kaarti sinna peale. Bagua kaart käib korteri plaanile nii et kui seisad välisuksel näoga toa poole, siis hoiad kaarti käes nii, et uks jääks tedmiste, karjääri või abistajate alasse. Oleneb kus uks täpselt asub..kui ta on täpselt keset seina, siis on see karjääri alas, kui rohkem paremal pool, siis abistajate alas ja kui vasakul pool, siis teadmiste alas. Kusjuures..uks võib jääda ka kahe ala vahele. Kõik 9 kastikest peavad olema korteriga võrreldes ühesuurused. Nii on täiesti normaalne kui ühte tsooni jagub 2 või enamasse ruumi. Näiteks meil ongi uks kahes toonis...karjäär ja abivalmid inimesed. Koridoris on meil lausa 4 tsooni kokku saanud =)

NII..räägime siis erinevadest aladest natuke ka eraldi.

KARJÄÄR, ELURAD, SUHTLEMINE, SIDEMED, TARKUS. (KAN)

Kan qua`d tugevdab VEE energia. Vee värvid- tumesinine, veesinine seintel, sisustusel, pehmel mööblil. Ka must, aga seda kasutada vaid detailides, sest see on nii tume. Lainjad, kumerad, ebaregulaarsed vormid mööblil, kangamustril ja dekoratiivesemetel. Muidugi vesi- purskaev, akvaarium. Akvaariumis võiks ujuda kuldkalad. Pildid veekogudest- jugadest, jõgedest, järvedest, tiikidest jne. Hobuse, fööniksi, kotka, kilpkonna, delfiini, kala kuju/pilt. Seda ala saab tugevdada ka metalli energiaga, mis toetab vett.
Vastunäidustatud on rohke taimestik ja kollane ning roheline värv selles alas, kuna puu "joob" vett, siis saab seal puu energiat kasutades hoopis puu energia võimust, aga on vaja VEE energiat.

Kui otsite oma elurada, siis aktiveerige seda teede, radade ja jõgede piltidega. Kindla sihiga tee pildid, hea kui pildil on inimesi, et ei peaks oma rada üksi käima.
Kui taotlete mingit kindlat töökohta, siis pange selle töökohaga seotud pilt.

Keskmise poja ala. Kui selles alas kõik OK, siis teie keskmise poja elus ka kõik korras.
Näiteks: Mina olen kodust juba ammu ära kolinud, aga minu õde elas veel poole-kohaga kodus. Oli töökoha tõttu korter ka, aga nädalavahetustel oli ikka sünnikodus ema juures. Siis aga hakati sünnikodus remonti tegema. Kahe toa vahelt võeti sein ära ja tehti üheks suureks toaks. Pärast seda hakkas õel hästi minema...sai parema töökoha ja mõni kuu hiljem kolis hoopiski elukaaslasega Iirimaale elama. Seal oli elamispind juba olemas ja kohe sai töökoha ka. Nüüd kui ma feng shuiga tegelema hakkasin, hakkasime emaga seda arutama ja nägime, et õel hakkas kohe pärast seda hästi minema kui saadi tema energia sünnikodus liikuma.



ENESEMÕISTMINE, TEADMISED, ÕPPIMINE, VAIMNE ELU, SISEVAATLUS. (GEN)

Gen gua´d tugevdab MAA energia. Pruunid, beežid, kollased jt. maatoonid seintel, sisustusel, pehmel mööblil, kardinail jne. Sobivad kõik kangad ja tekstuurid, mis on soojad ja hubased ning kutsuvad lõõgastuma: samet, veluur, kašmiir, mohäär, šenill. Kõik keraamilised anumad, plaadid, esemed sobivad siia. Ka suured ja rasked esemed- kujud, kivid, mäestike vaated. Valgus peaks asetsema madalal või olema suunatud alla poole.
MAAD loob TULI, seepärast on kohased mõned punased või kolmnurksed aktsendid (aga mitte liiga palju).
Mediteerimise koht, koht kodualtarile, usuliste ja vaimsete piltide/kujude koht.
Parim koht õppimiseks..nii et siia kirjutuslaud ja selle kirde nurka mäekristall, et tugevdada mälu või pea ja ühtlasi ka laua kohale kristallkuul. Parim koht raamatute ja muude õppimiseks vajalike asjade hoidmiseks. Siia sobib ka täispikk peegel, kamin/ahi.

Noorima poja ala.



TERVIS, PEREKOND, UUED ETTEVÕTMISED, ALGATUSVÕIME. (ZHEN)

Aktiveerijaks on PUU energia. Kuna puu on elav taim, siis sobivad siia alasse elavad taimed ja lõikelilled.
Kuivatatud lilli ärge hoidke üldse kodus ja kui on ikka väga vaja, siis eesuksest võimalikult kaugel ja savist vaasis. Nende ümber on surnud energia. Plastikust taimed ei ole ka head, sest neil pole ka head energiat, sest plastmass ei ole looduslik materjal. Võib kasutada siidist lilli, sest siid on looduslik matejal.
Taimede ja aedade pildid sobivad ka. Värvidest hall, helesinine, heledad rohelised (särav nagu noor leht), kõrged kitsad vormid ja püstitriibud. Parim koht perefotodele, pärandatud asjadele ja mälestusesemetele. VEE elemendid, sest need toidavad PUUd. Kindlasti eemaldada kõik metallesemed, sest METALL raiub PUUd.
Kui on pärilikke haigusi, siis tegeleda just selle tsooniga ja keskusega.
Kui tahate uusi ettevõtmisi võimendada, siis pange siia puuteemalisi kujundeid ja bambusesemeid. Potis kasvav bambus on kõige efektiivsem siis kui see on kingitud.

Vanima poja ala.



JÕUKUS, RAHA, RAHULOLU, HEA ÕNN, VÕIME VASTU VÕTTA. (XUN)

Aktiveerijaks on samuti PUU energia. Värvidest tumeroheline ja pruunikaslilla. Ja puuga seotud vormid- kõrge, kitsas, püstjas. Ja muidugi vesi, et puul ikka hea kasvada oleks- akvaariumid (ikka kuldkaladega), purskkaevud. Taimed, millel on ümmargused müntide moodi lehed nagu ahvileivapuul (poti alla mündid , mis on mässitud punasesse paberisse) Raha ja külluse pildid ja sümbolid, draakoni või kala kuju, tuulekell ja kõik see, mille eest olete tänulik (perefoto, sinu auto mudel, purjeka makett, foto teie kodust jne.)

Vanima tütre ala.



KUULSUS, MAINE. (LI)

TULE energia, nii et punast ja väga palju punast. Mida eredam seda parem. Kolmnurksed ja teravatipulised objektid. Heledad tuled, punased küünlad, punased jõulutuled, paljutahuline kristall- kõige suurem, mida rahakott lubab. Erkpunane telefon, mis paneb inimesi teist rääkima, rütmiline energiline muusika. Pilt päiksetõusust, raasast flamingost, kukest või paabulinnust, punane hiina paberlatern. PUU energia "toidab" TULD, nii et punased lõikelilled või punaseõielised taimed sobivad hästi.
Siia pange ka kõik oma diplomid ja autasud. See tsoon on hea koht ka tulevikusoovide kollaažidele.
Ahi, pliit või kamin selles tsoonis ei ole hea, sest siin võib tuli kergelt võimust võtta ja käest minna.

Keskmise tütre ala.



KESKUS, TERVIS, ELU TASAKAAL (kõik siin toimuv mõjutab kogu kodu). (TAIJI)

MAA energia, maa värvid- kollane, oranž, beež või pruunid toonid. Kandilisus ja metalli element. See ala hoida võimalikult puhas, avatud ja tühi. Riputa siia tahkudega kristallkuul või tuulekell. Taiji võimendamisel kristallkuuliga võib olla tugev mõju. Kui tunnete end pidevalt närvipinge all, siis proovige purskkaevu, skulptuuri või lõikelillede abil õhkonna rahulikumaks muutmist. Siia sobivad väga isiklikud asjad.



SUHTED, ABIELU, ANDMINE JA SAAMINE. (KUN)

See on ka MAA tsoon. Ja siia kuuluvad ka kõik maa värvid ja romantika värvid- pruun, beež, tuhkmust, kollane, roosa, punane ja valge (kokku annab roosa). Pehmed luksuslikud mööbli- ja padjakatted. Leebe rahustav muusika, lõhnavad lilled, detailid ja dekoratiivesemed, mis kutsuvad esile TULE enegiat. Ümmargune peegel ja pange see voodi peatsisse kui suhte tsoon on magamistoas. Kupiidode ja inglite pildid ja kujud ning asjad paari kaupa.
Kui vajate oma ellu rohkem romantikat, siis kasutage siin roosat...palju roosat. Kui see koht teie kodus ei ole eriti hea koht roosa kasutamiseks, siis pange bagua kaart magamistoale ja vaadake, kus seal asub suhte tsoon ning võimendage seda seal. Kasutage pilte, mis tähistavad romantikat, armastust, liitu (südamed, lilled, paarid), paaris esemed..küünlad, kujud, padjad jne. Roosa või punane valgus. Rõõmus pilt teist kaaslasega koos.

Ärge kasutage siin METALLi, see nõrgestab MAAd.

Ema ala.




LAPSED, LOOVUS, KUIDAS TE END VÄLJENDATE, RASESTUMINE, VÕIME ASJU LÕPUNI TEHA. (DUI)

Aktiveerijaks on METALL. Tugevtajaks on valge, metalne värv. Ümmargused, ovaalsed vormid, kaared. Puhtad, lihtsad, liigse kolita ruumid. Looduslikud ja tehiskristallid, valged lilled, valgete õitega taimed, kellukesed (punase paelaga), kellad mis löövad, hobuserauad, valge tiigri kujutis (aga ainult juhul kui tiigrid teile meeldivad, valgete tipuliste mägede pilt, teie käsitöö/maalid, harrastusvahendite hoidmise koht. Siia võib paigutada münte, kassi kuju ja tuulekella.
Selles tsoonis sobib tegeleda loometegevusega- maalimine, käsitöö, muusika jne. Hele valgus soodustab selget mõtlemist ja uusi ideid.
Ärge lisage siia väga palju TULE energiat, sest tuli nõrgestab metalli. PUU energia aitab käivitada uusi projekte. Paigutage siia midagi, mis kehastab tulevasi saavutusi.
Kui soovite beebit, siis pange siia tsooni beebipilte ja ärge puhastage voodi alust tolmust.


Noorema tütre ala.


ABISTAJAD, ABIVALMIS SÕBRAD, REISID, TEIE TOETAV VÕRGUSTIK. (QIAN)


Sammuti METALLI energiaga seotud. Nii on siin ka samad värvid, mis eelmises....valge, metalne, hõbehall. Ka vormid on nagu eelmises tsoonis...ümarad ja ovaalsed ning kaared. Hobuserauad, ja kogu kodune tehnika- telekas, arvuti, raadio, laugete nõlvadega mägise maastiku pilt, peegel.
Kui te veedate liiga palju aega teel ja tahate vähem liikuda, siis arvatavasti domineerib see punkt liialt. Lisage sinna siis TULE energiat, et METALLI elementi vaos hoida.

Isa ala.



JÕU NURK

See määratakse ukse asukoha järgi. Kui uks asub keset seina või paremal pool, siis jõu nurk asub toa kaugel vasakus nurgas. Kui uks asub vasakul, siis loetakse jõu nurgaks kaugemat paremat nurka.
See nurk sisustada mõeldes tulevikule. N: 100$ kupüüri kujutis, kui tahate rikkaks saada, mereäärne villa või luksusauto, perekonnapilt jne.



5 ELEMENTI

Kui PUU põleb tekib TULI, seega PUU toidab TULD.
TULE abil tehti alepõllundust, nii sai MAA jõudu juurde.
MAA põues "kasvavad" METALLID.
VESI sisaldab samuti palju METALLI, nii toidab METALL VETT.
PUU kasvab hästi kui ta on kastetud, nii et VESI toidab PUUD.

Rohkem ja põhjalikumalt sellest juttu SIIN

ÕHK on metalli kergem vorm.
METALLi märksõnaks on kvaliteet.
PUU märksõnaks on kasvamine.
TULE märksõnaks on muutumine.
MAA märksõnaks on kindlustunne.
VEE märksõnaks on voolavus.



See pilt on pärit SELLISELT lehelt :D Vaadake kindlasti sinna ka, seal on palju selgemalt feng shuist räägitud, kui mina oskan kirjutada.

Kõige parem oleks kui söögituba asuks MAA tsoonides, magamistuba asuks METALLI tsoonides, vannituba asuks VEE tsoonis, köök asuks PUU tsoonides ja elutuba asuks TULE tsoonis.


JÕUDU JA JAKSU TUBADE KUJUNDAMISEL. Loodetavasti õnnestub see teil paremini kui mul. Mul nimelt ei ole üldse sisekujundaja silma ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar